Φέτα Π.Ο.Π Προβογάλ

Φέτα Π.Ο.Π Προβογάλ

Τα λευκά τυριά άλμης ΠΡΟΒΟΓΑΛ παρασκευάζονται αποκλειστικά από πρόβειο και κατσικίσιο παστεριωμένο γάλα που συλλέγεται από την Κεντρική Μακεδονία. Διακρίνονται από πλούσια, σταθερά και ευχάριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Είναι εξαιρετικά θρεπτικά, καθώς ικανοποιούν σε μεγάλο ποσοστό τις ημερήσιες ανάγκες ίου ανθρώπου ως προς τις πρωτεΐνες, τις βιταμίνες Α, Β (ριβοφλαβίνη), D και Ε, καθώς και το ασβέστιο. Καλύπτουν επίσης σημαντικό μέρος των ημερήσιων αναγκών του σε ενέργεια. Μπορούν να καταναλωθούν ως επιτραπέζια, συνοδεύουν όλα τα φαγητά και οι σαλάτες και αποτελούν άριστο συνδυασμό με το ψωμί, από άποψη αλληλοσυμπληρώσεώς τους γευστικά, αλλά και όσον αφορά στα απαραίτητα αμινοξέα για τον ανθρώπινο οργανισμό και κυρίως των μικρών παιδιών.

Χρυσό Βραβείο Γεύσης 2009
Καταγραφήχαλκ
Χάλκινο Βραβείο Γεύσης 2011
Χρυσό Αστέρι 2014
Χρυσό Αστέρι 2014
  • Είναι κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομίας, που οφείλουμε, με κάθε θεμιτό τρόπο, να προστατεύουμε και να προβάλουμε.
  • Αποτελεί σημαντικό τμήμα του διαιτολογίου μας, καθώς καθένας μας καταναλώνει περισσότερο από 10 κιλά τον χρόνο, κάτι που δεν συμβαίνει με κανένα άλλο τυρί στον κόσμο.
  • Αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως Ελληνικό Παραδοσιακό Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π).
  • Η πιστή εφαρμογή των νομοθετικών προδιαγραφών της αποτελεί προϋπόθεση για την συνέχιση της ονομασίας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Θετικές προοπτικές για την εμπορική της επιτυχία διασφαλίζονται μόνο με υψηλή ποιότητα προϊόντος και ανταγωνιστικό κόστος.
  • Παρασκευάζεται και ωριμάζει αποκλειστικά και μόνο σε νομοθετικά οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή, που συγκροτούν η Θράκη, η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος και ο νομός Λέσβου, από νωπό πρόβιο γάλα ή μίγματά του με γίδινο σε αναλογία μέχρι 30%, που παράγετε από φυλές ζώων εκτρεφόμενες παραδοσιακά στην παραπάνω περιοχή και των οποίων η διατροφή βασίζετε στην φυσική της χλωρίδα.
  • Ωριμάζει για τουλάχιστον 60 ημέρες.
  • Η υγρασία της δεν πρέπει να υπερβαίνει το 56%, ενώ η λιποπεριεκτικότητά της επί ξηρού πρέπει να είναι τουλάχιστον 43%.
  • Απαγορεύεται η παραγωγή της εκτός της νομοθετικά οριοθετημένης γεωγραφικής περιοχής παραγωγής της.
  • Απαγορεύεται η παρασκευή της εντός της οριοθετημένης περιοχής από πρόβειο και γίδινο γάλα που δεν παράγεται σε αυτήν.
  • Απαγορεύεται η παρασκευή της από άλλα ήδη γάλακτος, εκτός του πρόβειου και του γίδινου.
  • Απαγορεύεται η προσθήκη στο γάλα της τυροκόμησης αγελαδινού γάλακτος, συμπυκνωμένου γάλακτος, σκόνης γάλακτος, πρωτεϊνών γάλακτος και καζεϊνικών αλάτων.
  • Απαγορεύεται η χρήση αντιβιοτικών, συντηρητικών και χρωστικών σε όλα τα στάδια της παρασκευής της.
  • Απαγορεύεται να αναγράφονται επί της συσκευασίας της πληροφορίες και διατροφικοί ισχυρισμοί που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και παραπληροφορούν τους καταναλωτές.
  • Απαγορεύεται, με αγορανομική διάταξη, το τυρί στην ελληνική χωριάτικη σαλάτα, να είναι άλλο εκτός από ΦΕΤΑ.
Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης

“Ονομασία Προέλευσης”: το όνομα μιας περιοχής, ενός συγκεκριμένου τόπου ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μιας χώρας, το οποίο χρησιμοποιείται για την περιγραφή ενός γεωργικού προϊόντος ή ενός τροφίμου που κατάγεται από τη συγκεκριμένη περιοχή, τον συγκεκριμένο τόπο ή τη συγκεκριμένη χώρα, του οποίου η ποιότητα ή τα χαρακτηριστικά οφείλονται ουσιαστικά ή αποκλειστικά στο ιδιαίτερο γεωγραφικό περιβάλλον που περιλαμβάνει τους εγγενείς φυσικούς και ανθρώπινους παράγοντες, του οποίου η παραγωγή, η μεταποίηση και η επεξεργασία πραγματοποιούνται στην οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ

  • 200g αεροστεγή Συσκευασία
  • 400g αεροστεγή Συσκευασία
  • 400g τάπερ σε άλμη
  • 800g τάπερ σε άλμη
  • 2kg τάπερ σε άλμη
  • 4kg τάπερ σε άλμη
  • 4kg επί ζυγίω σε δοχείο
  • 8kg επί ζυγίω σε δοχείο
  • 16kg επί ζυγίω σε δοχείο
Κύλιση προς τα επάνω